Vedic Art

Vedic Art, in 1988 ontwikkeld door Curt Källman (1939 – 2010),  is een vrije artistieke methode die creativiteit, persoonlijke- en spirituele ontwikkeling bevordert.

Kunst, persoonlijke ontwikkeling, meditatie en spiritualiteit waren belangrijk in het leven van Curt Kälmann. Daarom creëerde hij, als leerling van Maharishi Mahesh Yogi, deze methode waarin hij kunst combineerde met de Veda’s. Deze oudste en heiligste filosofie uit het Hindoeïsme stelt dat we allemaal de kracht en kennis om te creëren reeds in onszelf aanwezig hebben. Met Vedic Art kom je via het schilderen in contact met deze innerlijke bronnen en kan je ze concreet gebruiken in je leven.

De Vedic Art opleiding is geen schilderscursus waarin techniek centraal staat. Wel mag je je helemaal focussen op jezelf en jouw persoonlijke proces. Je neemt tijd voor de relatie met jezelf aan de hand van 17 Vedische principes. Deze 17 principes worden mondeling overgedragen door de Vedic Art teacher.

Vrijheid en verantwoordelijkheid staan centraal. Iedereen volgt de cursus op zijn niveau en werkt op zijn eigen tempo met respect voor de anderen. 

Spreekt deze manier van persoonlijke groei je aan?

Ik bied volgende cursussen aan:

 • Basiscursus: vanaf 17 jaar
 • Familie cursus: volwassenen + kinderen vanaf 6 jaar
 • Kids: vanaf 6 tot 13 jaar
 • Jongeren: vanaf 13 tot 17 jaar
 • Persoonlijk traject

Je hoeft helemaal niet te kunnen schilderen om deze cursus te volgen. Iedereen is welkom! Je maakt kennis met de 17 Principes, de oefeningen en de methode van Vedic Art. Ervaring is niet nodig. De cursus duurt vijf dagen (+- 30 uur) theorie en praktijk.

Dit is ook een heel leuke, ontspannende en verbindende activiteit om als koppel, als ouder met je kind, grootouders en kleinkinderen of je gehele gezin te doen.

Praktisch

 • Telkens van 10.00u tem 16.00u.
 • Prijs: 250€ per persoon.
 • Bij de Familie cursus komt het 1ste kind gratis. Voor de rest van het gezin spreken we verder onderling af, afhankelijk van de deelnemers.
 • Breng je eigen schildermateriaal mee. Heb je nog geen materiaal en wil dit eerst uitproberen? Helemaal geen probleem. Voor 50€ mag je mijn schildersmateriaal benutten: acrylverf, penselen, canvassen, …
 • Inclusief koekjes, water en thee. Lunch, zelf te voorzien opdat ieder volgens zijn eigen ritme in het creatieve proces kan duiken.
 • Geen ervaring vereist.

Inschrijven kan via mail naar info@coachenflow.be. Je krijgt een bevestiging van inschrijving met betalingsuitnodiging. 
Je inschrijving is definitief na betaling van de cursus.

Vedic Art bij jou thuis? Vanaf 3 personen (cursusbijdrage + €0,50 per km).

Familie cursus Vedic Art
De cursus bestaat helemaal op maat voor de mix van volwassenen samen met kinderen. Iedereen volgt de cursus op zijn of haar eigen niveau. Vanzelfsprekend kleuren we de dag, naast schilderen, met leuke activiteiten. De principes worden op een speelse manier uitgelegd, met de nadruk op verhalen en ervaringen voor de kinderen, terwijl de volwassenen en de oudere kinderen de originele basis cursus ontvangen.

De cursus is ontwikkeld door de Zweedse Vedic Art Teacher, Rinnie Crossler.

Vedic Art kids
We werken helemaal op maat van de kinderen. De principes worden op een speelse manier uitgelegd, met de nadruk op verhalen en ervaringen voor de kinderen. Naast schilderen doen we, allerlei leuke en zinvolle activiteiten die de ontdekkingsreis ondersteunen.

Vedic Art jongeren
We gaan aan de slag, helemaal aangepast aan tieners en jongeren. De principes uit de basiscursus worden aangebracht aan de hand van verhalen en ervaringen die jongeren aanspreken. We gaan samen op reis op de rivier van de kunst – de rivier van het leven. Al schilderend ontdekken welke weg we innerlijk afleggen. Vrijheid en verantwoordelijkheid staan centraal. Iedereen volgt de cursus op zijn niveau en werkt op zijn eigen tempo met respect voor de anderen.

Persoonlijk reis Vedic Art
Misschien heb je eerder zin om de ontdekkingsreis van Vedic Art alleen te maken. Ook dit is een mogelijkheid. We gaan dan samen op weg op de rivier van de kunst en dus ook de rivier van de levenskunst. De 17 principes vormen hierbij de leidraad. Via persoonlijke begeleiding, verbinding en aandacht krijg je inzichten en kan je je leven stap per stap transformeren.

“Eerst en vooral een welgemeende dank voor de begeleiding in het Vedic Art proces. Ik heb genoten van de (h)eerlijke, rustgevende en tegelijk uitnodigende energie, waardoor ik me vrij voelde om te spelen, te creëren, te voelen.”

Overzicht aanbod